Julkistustilaisuus 22.5.2014: Nuorten tekemä vaikuttamisopas nuorille

Me voimme vaikuttaa -nuorten vaikuttamisoppaan julkistustilaisuus järjestetään torstaina 22.5.2014 klo 14-15.30 Etelä-Tapiolan lukiossa (Ahertajantie 5, 02100 Espoo).

Kymmenen eri vaikuttajaryhmässä meritoitunutta nuorta päätti vuonna 2010 tehdä vaikuttamisoppaan nuorille. Pitkän ja sinnikkään projektin jälkeen lopputulos on nyt valmis ja kenen tahansa yleishyödyllisen toimijan vapaasti hyödynnettävissä epäkaupallisessa käytössä.

Me voimme vaikuttaa -vaikuttamisopas on erityisesti peruskoulun ja toisen asteen oppilaille suunnattu tiivis opas siitä, miten ja missä alle 18-vuotias nuori voi vaikuttaa. Oppaassa on esitelty toimiminen niin nuorisovaltuustossa, nuorisotilalla, kuin koulussakin, unohtamatta toimimista Euroopankin tasolla. Opas sisältää kattavasti erilaiset tavat ja paikat vaikuttaa. Vaikuttamisopas sisältää myös vinkkejä, mitä käytännön taitoja vaikuttamisessa voi tarvita. Ainutlaatuista oppaassa on se, että sitä on ollut tekemässä useita nuoria eripuolelta Suomea, myös taitto ja kuvitus ovat opiskelijan käsialaa. Opas sisältääkin nuorten omia kokemuksia vaikuttamisesta ja osallistumisesta.

Teos on julkaistu avoimella Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Jaa samoin 1.0 Suomi (CC BY-NC-SA 1.0 FI) -lisensillä ja sen painoversio on vapaasti ladattavissa netistä. Kirjan voi siis painattaa omaan käyttöön omilla kustannuksilla, mutta ei kuitenkaan myyntiin.

Kirjan ovat toimittaneet Ira Hietanen ja Ari Tammi, taitosta ja kuvituksesta on vastannut Mikko Sippola. Tilaisuuden järjestää Suomen Verkkodemokratiaseura yhteistyössä Etelä-Tapiolan lukion kanssa.

Ohjelma

klo 14.00.      Tilaisuuden avaus, Petteri Piirainen, Suomen Verkkodemokratiaseura
                      Muutama sana projektista, Ira Hietanen
                      Koulu vaikuttamisen mahdollistajana, rehtori Harri Rinta-aho
klo 14.30.      Paneeli: Nuorten vaikuttamismahdollisuudet

klo 15.30.      Lopetus ja kahvit

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.